A parfümök királynője

Parfümök. Kevés olyan ember él a földön, aki ne használná valamilyen formában. Még a bennszülöttek is előszeretettel illatosítják magukat, különböző illatos növények kivonatával, olajával. A parfüm történelme egész az ókori Mezopotámiáig nyúlik vissza, melyről ékírással teleírt táblák adnak tanúbizonyságot. Akkoriban még olivaolajba áztattak különféle illatos növény, például levendulát, liliomot vagy rózsát. Lehet, sokan nem is tudnak róla, de a mai alkohol alapú parfümök elterjedésének magyar vonatkozása is van. Az első ilyen technológiával készült parfümöt királynévíznek, vagy „magyarvíznek” nevezték, ugyanis Károly Róbert magyar király, lengyel származású felesége, Erzsébet kérésére készült.

Szerencsére ma már könnyen hozzájuthatunk kedvenc illatainkhoz. Én mindig a Pipereshop-ról rendelem a parfümöm, illetve minden más, általam használt kozmetikai terméket is. Eddig az örök kedvencem a Far Away parfümje volt, rózsa, vanília és szantálfa illatával nem tudtam neki ellenállni. Azonban most vetélytársa akadt a Far Away Rebel, a termékcsalád legújabb tagja megjelenésével. Hasonlóan korábbi nagy kedvencemhez, édeskésen kényeztető illat jellemzi, megfűszerezve egy cseppnyi feketeribizli-likőr, narancsvirág, sós karamella, és csokoládé aromával. Igen karakteres, erős illat, gondolom ezért is kapta a Rebel nevet, mely lázadót jelent. Arra, aki emellett a parfüm mellett dönt, jellemző, hogy magabiztos, erős jellem, aki szereti megszegni a szabályokat.

Az biztos, hogy ezt az illatot viselve felkeltjük a figyelmet, és hamar a társaság központjává válhatunk. Ezért méltán mondják, hogy ez az aroma „kihozza belőled a benned szunnyadó királynőt, aki a saját szabályai szerint él”.

Leave a Comment