Családi összejövetel a szabadban, de mire érdemes odafigyelnünk?

Amikor lazításképpen felpakoljuk a családot, és kirándulást szervezünk, többnyire az előtte lévő napok azzal telnek, hogy megtervezzük, merre menjünk, mivel, és persze meddig. A nagy többség egy pontig egészen biztosan autóval megy. Utána túrazsák, kényelmes cipő, szendvics, és indulhatunk is a hegytetőre, ahol a tájkép, ami elénk tárul, gyakorlatilag megfizethetetlen, nem beszélve a friss, tiszta levegőről, amit sajnos a városban kevésbé, vagy egyáltalán nem tapasztalhatunk meg.

A nyugalom, a csend, a számunkra legkedvesebb emberek társasága mindenképpen feltölt minket, így mindenképpen érdemes legalább havonta egyszer megejteni egy ilyen kirándulást. Amit mindenképpen érdemes vinnünk, az élelem, ital, gyógyszerek, feltöltött telefon és gps az eltévedés elkerülése végett, kényelmes cipő, cipő sarokvédő, és persze egy nagy adag jókedv, hogy biztosan jól sikerüljön a kirándulás.

Sokan annak a hívei, hogy egy ilyen családi kiruccanás összekovácsolja őket, hiszen általában garantált a jókedv, fejlődik a szociális érzékünk. Mindegy, hogy hegyi túra, biciklis túra, vagy a folyó mentén egy hatalmas séta, már csak az egészségünk és fittségünk érdekében is mindenképpen hasznosak az ilyen fajta testmozgások. Hiszen arra is jók, hogy kizökkentsenek bennünket a hétköznapi mókuskerékből, a monotonitásból, így talán könnyebben viseljük majd a ránk váró dolgos heteket, napokat, ha előtte feltöltődtünk a családunk, barátaink társaságában.

Leave a Comment